jhradca pisze: pn sty 13 2025, 17:45
Wszystko fajnie zdetalizowane ale błyszczące "kapelutki" kominów mocno biją po oczach. Nawet jak były malowane błyszczącym to po pierwszym rejsie były matowe od sadzy. Drabinki będziesz malował czy zostawisz jak jest ?
Postaram się to trochę zmatowić - swoją drogą to model nie ma brudzenia więc można założyć że jest przed pierwszym rejsem Drabinek nie będę malował.
Pozdrawiam Tomasz
Cześć Wszystkim
ferie się skończyły .. tempo zwolniło ale nie zaprzestałem prac na Burzą. W wolnej chwili udało mi się skleić gablotę- plexi 4 mm ( formatki pod wymiar zamówiłem na alledrogo)_ klejona klejem do plexi zakupionym na alledrogo ;) o nazwie ARTCOFIX. Klej godny polecenia jeśli ktoś chciałby sam zmontować gablotę.
Następnie wykonałem również zamknięcie gabloty które jest jednocześnie docelową podstawką pod model.
do podstawki został przymocowany kadłub modelu przy pomocy 2 x śruba M4 (nakrętki zamocowane w dnie kadłuba)
Na rufie zamontowane dodatkowo stopnie zejściówki oraz osłony
Cześć Wszystkim
Moja wariacja na temat windy kotwicznej - z wycinanki pozostawiłem tylko podstawę i w jej zakresie starałem się zmieścić z ustrojstwem. Materiał użyty to tektura, drut oraz pręciki PVC- pokrętła to blaszka fototrawiona.
Do następnego
Pozdrawiam Tomasz