Witam
Naszła mnie chęć ulepienia jakiegoś "cywila" . Wybrałem holownik ODYS i będzie robiony na podstawie planów modelarskich 133 . Dostałem od znajomego skany owrężenia kadłuba z wycinanki - to mi ułatwi lepienie . Skan powiększyłem aby wyszła skala 1 :75 . Nakleiłem na tekturę 2mm - po wycięciu posklejałem . Kiedy klej wysychał powycinałem "listewki" następnie oklejałem nimi kadłub
Do następnego spotkania
Sławek
PS. Sławek nie możesz ich linkować z jakiegoś "ludzkiego" serwera?
PS. Dziś 08/12/2024 zdjęcia mi się zaczęły wyświetlać tak jak powinny. Nie wiem co jest przyczyną, grunt że nie muszę się gimnastykować by je obejrzeć.
Ostatnio zmieniony ndz gru 08 2024, 22:44 przez Piterski, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Kadłub zaszpachlowany i schnie . Zabrałem się za nadbudówkę
Jeśli ktoś posiada fotki ODYSA a zwłaszcza sterówki i może udostępnić - będę wdzięczny
Witam
Kadłub pryśnięty podkładem -schnie . W tym czasie ulepiłem szablon do zrobienia sterówki oraz zrobiłem komin i nadburcie . Nadbudówka sterówka i komin postawione do fotki
Witam
Szablony zrobione to trzeba bawić się dalej . Sciany sterówki gotowe to powycinałem trochę okienek a następnie oszkliłem . Dorobiłem także drzwi do nadbudówki
Do następnego spotkania
Sławek
Jak ja bym to robił to między te dwa poszycia dolnej części nadbudówki wstawił w jakiejś formie sklejki łączące z górną częścią tak by na nich ją okleić łącząc z "podstawą".