Ostatnio naszło mnie na jakiś ciekawy samolot, wybór padł na P-47, model autorstwa Marka Pacyńskiego i pobrany z internetu. Model fajnie spasowany i na razie bez problemu. Zapraszam więc do relacji.

Pozdrawiam Michał.
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Właśnie o to samo chciałem zapytać. Nawet wczoraj byłem bliski od założenia wątku na temat tego na jakim kartonie i na jakiej drukarce drukować modele z internetu. Ostatnio dla syna zaprojektowałem prostą rakietę i wydrukowałem ją na bloku technicznym i niestety papier okazał się bardzo kiepski :/jhradca pisze: czw lut 27 2025, 17:42 No to jeszcze napisz na jakiej drukarce, kartonie i czy zabezpieczałeś czymś druk oraz jakiego kleju używasz (widac tubkę, pewnie rodzaj bcg ale warto wiedzieć, który bo jedne są całkiem niezłe a niektóre do d...).
Klej BCG to chyba już od wielu lat na rynku pod tą nazwą handlową nie jest dostępny. Mam ze dwie tubki z logo BCG gdzieś tam schowane ale nie wiem gdzie i sądzę że po nastu latach już stracił on swoje klejące właściwości choć pewności nie mam ale teraz należałoby używać raczej nazwy "klej w płynie" dla tego typu specyfików.A kleisz bcg ?