Udało się Po długiej walce udało mi się zakończyć Tatra Phoenix KHA 40 6x6 - 1:25 od PMHT. to chyba najmłodszy pojazd w mojej flocie Sam model jest pokaźnych rozmiarów co jak co ale Kobit – THZ zrobiło fajnego "potworka". Ze względu na brak czasu budowa wydłużyła się, z samego efektu jestem zadowolony (jak nigdy) pomimo że model dał mi w kość heheh https://www.pozary.cz/.../238102-k-podn ... asicum.../
Dzięki Radim Pmht za pomoc
KOBIT
TATRA TRUCKS
Pojazdy to nie moja bajka ale patrząc na ten model wyobrażam sobie że łatwo nie było.
Czy możesz powiedzieć co za materiał umożliwił Ci wykonanie takich giętych elementów jak "hydranty" i uchwyty przy tylnej drabince.
Witaj.
Jesteś zadowolony... i bardzo słusznie. Według mnie powstał najlepszy w Twojej kolekcji czerwony pojazd. Świetna robota i z pewnością włożony weń nakład czasu i wysiłku opłacił się bardzo. Nawet gdy tylko pobieżnie przyjrzeć się mniejszemu i starszemu bratu na na zdjęciu to widać jak bardzo na plus zmienił się Twój warsztat.
Gratuluję, bo według mnie z pod Twojej ręki wyszedł bardzo zacny pojazd który teraz z pewnością stanie się ozdobą Twojej kolekcji.
Pozdrawiam.
Piterski pisze: ndz mar 02 2025, 20:38
Pojazdy to nie moja bajka ale patrząc na ten model wyobrażam sobie że łatwo nie było.
Czy możesz powiedzieć co za materiał umożliwił Ci wykonanie takich giętych elementów jak "hydranty" i uchwyty przy tylnej drabince.
Siemka co do hydrantów (a raczej działek) to kabel z którego usunąłem żyły i wsadziłem drucik, a uchwyty to pręciki z PCV moje odkrycie roku 2023 heheh
Sklejacz Maciej pisze: ndz mar 02 2025, 21:05
Witaj.
Jesteś zadowolony... i bardzo słusznie. Według mnie powstał najlepszy w Twojej kolekcji czerwony pojazd. Świetna robota i z pewnością włożony weń nakład czasu i wysiłku opłacił się bardzo. Nawet gdy tylko pobieżnie przyjrzeć się mniejszemu i starszemu bratu na na zdjęciu to widać jak bardzo na plus zmienił się Twój warsztat.
Gratuluję, bo według mnie z pod Twojej ręki wyszedł bardzo zacny pojazd który teraz z pewnością stanie się ozdobą Twojej kolekcji.
Pozdrawiam.
Dzięki, prawie pół roku i zakup drugiego egzemplarza popłacił się XD i tak dumnie rozpycha się na regale pozdrawiam