[R] Ursus C-360 Answer
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Ursus C-360 Answer
Apka wymaga kalibracji balansu bieli. W aparatach jest taka opcja a w np. komórce mam tylko do wyboru rodzaje oświetlenia co wprowadza przekłamania ale i tak może naprowadzić na właściwy trop.
Apki do mieszania farb to jakieś bzdety 
Apki są przydatne jak się chce wydrukować zapas koloru drukarką. Ale nie mieszania.
Tylko koło kolorów.
Z kolorów podstawowych można zrobić wszystko. I każdy kolor cofnąć. Trzeba też pamiętać że biały i czarny to nie kolory. Jak się ich doda do mieszanki, to czynność ta jest nieodwracalna.

Apki są przydatne jak się chce wydrukować zapas koloru drukarką. Ale nie mieszania.
Tylko koło kolorów.
Z kolorów podstawowych można zrobić wszystko. I każdy kolor cofnąć. Trzeba też pamiętać że biały i czarny to nie kolory. Jak się ich doda do mieszanki, to czynność ta jest nieodwracalna.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
-
- x 6
to mi teraz dałeś do myślenia 

Poskładałem belkę z kołami i błotnikami

Równolegle w czasie jak się kleiły koła i błotniki powstała obudowa pulpitu w kabinie

I nie mogłem się powstrzymać i przymierzałem belkę do konstrukcji

Równolegle w czasie jak się kleiły koła i błotniki powstała obudowa pulpitu w kabinie

I nie mogłem się powstrzymać i przymierzałem belkę do konstrukcji

Kleje bo lubię!!! 

Super się prezentuje.
Jedna rzecz jest "szpecąca", jak dla mnie. Sam z tym walczę średnio skutecznie w swoich "realizacjach". Krawędzie elementu sklejanego z kliku warstw tektury - tzn fakt, że widać nierówności/warstwy - te okrągłe zakończenia z tektury na belce - do jednego drążek kierowniczy chyba ma przychodzić.
W sumie niewiele wymyśliłem

Żeby nie było - nie mam nic przeciwko aplikacjom. Po prostu wg mnie ich użycie to dodatkowa czynność, a i tak trzeba farbę mieszać własną rękOM. Czyli sztuka dla sztuki.

pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
-
- x 3
A jakby tak krawędzie potraktował rozrzedzonym wikolem, przeszlifował i zaretuszował?
Tak, ale zdajesz sobie sprawę jakie to jest powiększenie na zdjęciu?
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
-
- x 3
Tak, zdaję sobie patrząc w realu praktycznie niewidoczne, zadałem to pytanie, bo poprzednie zdjęcia wykonanych elementów prezentują się zacnie.