Przeskalowanie?

technika, historia, dokumentacja, linki itp

Moderatorzy: kartonwork, kierownik

Awatar użytkownika
marcin
Posty: 72
Rejestracja: czw kwie 17 2003, 2:00
Lokalizacja: New York

Przeskalowanie?

Post autor: marcin » wt sty 27 2004, 7:05

Chcialbym bardzo wykonac malego fiata w skali 1/45 z malego modelarza. Jesli sie nie myle to jest w skali 1/20. Ile musze pomniejszyc to wszystko?
0 x
Worowo Train Station

peter
Posty: 561
Rejestracja: wt sty 06 2004, 15:25
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: peter » wt sty 27 2004, 7:30

wszystkie wymiary dzielisz przez 2.25 (o ile mi się coś nie pochrzaniło o tej barbarzyńskiej porze...)
0 x
zapraszam na Forum Historyczne

Awatar użytkownika
marcin
Posty: 72
Rejestracja: czw kwie 17 2003, 2:00
Lokalizacja: New York

Post autor: marcin » wt sty 27 2004, 8:31

wielkie dzieki
0 x
Worowo Train Station

Awatar użytkownika
qrchak
Posty: 673
Rejestracja: pn sie 25 2003, 19:19
Lokalizacja: Wawa

Post autor: qrchak » wt sty 27 2004, 9:52

Matematyka wyższa :mrgreen: Jest w winzgrozie taki fajny wynalazek "calculator" się nazywa :oczko:
0 x
Si vis pacem, para bellum.

Duźgu
x 1

Spoko

Post autor: Duźgu » wt sty 27 2004, 17:13

A można wiedzieć jakie otrzma malowanie?? Mój jest w barwach MO :cool:
0 x

Awatar użytkownika
marcin
Posty: 72
Rejestracja: czw kwie 17 2003, 2:00
Lokalizacja: New York

Post autor: marcin » wt sty 27 2004, 21:26

nad malowaniem jeszcze sie nie zastanawialem :)
0 x
Worowo Train Station

Piotr Boczarski
x 1

Post autor: Piotr Boczarski » czw sty 29 2004, 22:21

Witam! Na początek najlepiej abyś uzyskał potrzebne Ci wymiary w skali 1:1 jak już je będziesz miał to wystarczy że dany wymiar rzeczywisty podzielisz przez skalę, w której chcesz wykonać model w tym przypadku dzielisz przez 45 i to wszystko
0 x

Awatar użytkownika
marcin
Posty: 72
Rejestracja: czw kwie 17 2003, 2:00
Lokalizacja: New York

Post autor: marcin » czw sty 29 2004, 23:07

Kurna gdzie ja "malucha" w USA znajde :)
0 x
Worowo Train Station

Piotr Boczarski
x 1

Post autor: Piotr Boczarski » pt sty 30 2004, 1:14

No to poszukaj danych technicznych w internecie
0 x

Duźgu
x 1

Post autor: Duźgu » pt sty 30 2004, 7:07

A masz oryginalnego Kaszla z MM?? Jeśli tak to pomnóż wszystkie jego elementy przez 20, a potem podziel na 45. Proste nie??
0 x

ODPOWIEDZ