RAPORT Z BUDOWY FOKKERA DR 1 - skala 1/72
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Dzięki Okonku na ciebie zawsze można liczyć
Właśnie próbuje coś takiego zrobić ale muszę dojść do wprawy bo pierwsze śmigło wyszło mi trochę kulawo.
Uprosiłem u stolarza taką cienką drewnianą okleinę, posklejałem wikolem i przez jeden dzień leżało to wszystko pod szafą w celu sprasowania, teraz kombinuje, tylko że to takie małe
Chyba przejdę na 1:48 hihihi
Właśnie próbuje coś takiego zrobić ale muszę dojść do wprawy bo pierwsze śmigło wyszło mi trochę kulawo.
Uprosiłem u stolarza taką cienką drewnianą okleinę, posklejałem wikolem i przez jeden dzień leżało to wszystko pod szafą w celu sprasowania, teraz kombinuje, tylko że to takie małe
Chyba przejdę na 1:48 hihihi
w powietrzu znajdują się tylko dwa rodzaje samolotów: MYŚLIWCE I ICH CELE
... i jeszcze dwie fotki samego śmigła
ośka na której zamocowane jest śmigło jest zrobiona z igły lekarskiej
a to srebrne kółeczko wytoczone z blachy aluminiowej
jako że blaszka jest bardzo cienka i gieła by się przy toczeniu na czas obróbki była przyklejona do plastikowego krążka cyjanopanem, po wytoczeniu delikatnie to rozkleiłem i po bólu
ośka na której zamocowane jest śmigło jest zrobiona z igły lekarskiej
a to srebrne kółeczko wytoczone z blachy aluminiowej
jako że blaszka jest bardzo cienka i gieła by się przy toczeniu na czas obróbki była przyklejona do plastikowego krążka cyjanopanem, po wytoczeniu delikatnie to rozkleiłem i po bólu
w powietrzu znajdują się tylko dwa rodzaje samolotów: MYŚLIWCE I ICH CELE
- Wujek Andrzej
- x 2
Fokker ...
... WIT... jak jeszcze umieścisz tu zdjęcie TEGO ŚMIGŁA z TĄ ZAPAŁKĄ z pierwszych stron to ... maratończyków biegających w kółko będzie już dwu ...
- Wujek Andrzej
- x 2