Kolejny model stworzony najpierw wirtualnie a następnie dzięki wydrukowi 3d w realu w skali 1:6.
NSU Kettenkrad 1:6 od podstaw.
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
NSU Kettenkrad 1:6 od podstaw.
Ostatnio zmieniony czw cze 04 2020, 8:56 przez kliment, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: NSU Kettenkrad 1:6 od podstaw.
Ostatnio zmieniony czw cze 04 2020, 8:49 przez kliment, łącznie zmieniany 1 raz.
No i finisz ;)
Imponujące są rozmiary modeli w skali 1:6.
Trochę ciemne te zdjęcia.
A teraz kilka pytań.
1. Czy wanna kadłuba to też wydruk ?
2. Czym robiłeś te ślady ubłocenia ? Trochę za mało 'rozmyte' mi się wydają.
3. Czy reflektor zostanie wyposażony w żarówkę i klosz bo chyba tego jeszcze nie ma.
I standardowe ostatnie pytanie:
Co następne Może jakiś królewski tygrys W 1:6 oczywiście
Trochę ciemne te zdjęcia.
A teraz kilka pytań.
1. Czy wanna kadłuba to też wydruk ?
2. Czym robiłeś te ślady ubłocenia ? Trochę za mało 'rozmyte' mi się wydają.
3. Czy reflektor zostanie wyposażony w żarówkę i klosz bo chyba tego jeszcze nie ma.
I standardowe ostatnie pytanie:
Co następne Może jakiś królewski tygrys W 1:6 oczywiście
1. Wanna wykonana z hipsu 2mm .
2. Pędzel maczany w rozwodnionym sproszkowanym pigmencie. Powinienem je rozetrzeć mocniej sztywnym pędzlem jeszcze, fakt.
3. Reflektor zostanie wyposażony w zatyczkę ze szczeliną .
więcej modeli w tej skali nie będę robił raczej ...chyba że wygram w totka i zamienie mieszkanie na większe ;)
2. Pędzel maczany w rozwodnionym sproszkowanym pigmencie. Powinienem je rozetrzeć mocniej sztywnym pędzlem jeszcze, fakt.
3. Reflektor zostanie wyposażony w zatyczkę ze szczeliną .
więcej modeli w tej skali nie będę robił raczej ...chyba że wygram w totka i zamienie mieszkanie na większe ;)
Świetna rzecz taki model. Bardzo cieszy mnie, że są ludzie, którzy mają takie umiejętności i możliwości. Podziwiam i zazdraszczam.
Pokazujesz kliment "inne spojrzenie" na modelarstwo. Budowa PZP nabiera nowego wymiaru. Wymiaru, który wyraża się tym, że zawartość pudełka tworzy sam sklejający.
Brudzenie oczywiście do bani. Solidnie ten pigment trzeba rozetrzeć. Co najmniej. Ciemne zdjęcia, ale mam wrażenie, że jakieś plaskate to malowanie. Dobrze (widowiskowo?) pomalowany TAKI model to byłaby niezwykła gratka dla oglądaczy.
Zdjęcie z twórcą imponujące
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD