Modele SF
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
-
SUUUUUUUUUPER, a szkiełkiem się nie przejmuj to przecież cały smaczek modelarstwa coś samemu majstrować. Ja całego Orła będę musiał prawie od podstaw przekonstruować.qrchak pisze:Ten mój to MPC/ERTL, z AMT mam jeszcze speedrbike`a, małego X-winga (bez oszklenia z przeceny), At-ST i Tie Interceptora złotego.
Pozdrawiam Olek
PS.Mam nadzieje, że jak będziesz budował to zdjęcia będą na bieżąco.
Tak wiele modeli, tak mało czasu
[quote="Olek_Bytom] PS.Mam nadzieje, że jak będziesz budował to zdjęcia będą na bieżąco. [/quote]
Raczej nie będom, bo od dwóch dni walczę ze złomem (trzy systemy każdy po dwa razy instalowany), wczoraj na chwilę udało się uruchomić kartę tv, tak że działała sama kamerka, dziś działa tv a nie ma kamerki Nie wiem co z tego wyjdzie
Raczej nie będom, bo od dwóch dni walczę ze złomem (trzy systemy każdy po dwa razy instalowany), wczoraj na chwilę udało się uruchomić kartę tv, tak że działała sama kamerka, dziś działa tv a nie ma kamerki Nie wiem co z tego wyjdzie
Si vis pacem, para bellum.
- Acid Rain 1973
Zajrzyj do najblizszego studia DTP gdzie mają plotery. Sam drukuje w studiu gdzie maja akurat Epsona Pro 9000. Taka zabawka potrafi wydrukowac na arkuszach do grubosci 1,5 mm i szerokosci do 1118 mm. Rozkladam arkusze A4 na szerokosci walka (wchodzi 5 sztuk) bo licza z metra biezacego materialu. Drukuja mi to na papierze 180 g/m2 z rozdzielczoscia 1440 dpi wiec wychodzi naprawde calkiem przyzwoicie. Za 5 arkuszy A4 place 16,50 brutto. Do tego dochodzi komfort mozliwosci przeskalowania modeluTrurl pisze:tylka jak to kurcze wydrukowac - to przeca caly tusz w drukarce zeżre. Moze sa jakies zaklady oferujace drukowanie po jakiesj rozsadnej cenie?
Lokomotywa SU45-070 = ukończona
Lokomotywa ST43-223 = 75%
Lokomotywa ET21-350 = 97%
- Acid Rain 1973
A tak przy okazji, to czy probowal ktos juz skleic tego Interceptorka? Po 15 latach przerwy postanowilem na dobre wrocic do klejenia modeli. Aby przetestowac swoja starcza sprawnosc ;) postanowilem wziac sie za cos latwego i popelnic A6M2 Zero z MM,. Za projekt TIE zabiore sie, mam nadzieje pod koniec tygodnia. W szufladzie lezy i czeka na powrot sparwnosci manualnej "Bismarck" z GPMu... Co prawda widzac dokonania, tu Zgromadzonych zastanawiam sie nad sensem tak powaznej roboty. Za 200 milionow lat praktyki nie bede w stanie czegos takiego zrobic
Lokomotywa SU45-070 = ukończona