Piterski pisze: sob maja 31 2025, 20:42
Drabinki z GPM, są trochę za szerokie ale na nadbudówce to się w oczy nie rzuca.
GPM ma też 1/300. Trzeba zainwestować Dobrze mieć pod ręką różne zestawy. One się wcześniej czy później przydają. Na maszt to muszą być wąskie. Poszukaj Abera - jest uniwersalna blaszka z różnymi szerokościami, albo rzeczywiście jakąś do 1/350 np. Five Star Model - ostatnio kupiłem i jest ok.
Grzegorzu, właśnie dorzuciłem ramkę Abera do zamówienia, które na ten miesiąc szykowałem. Czekam na dostawę. Sądzę, że sukcesywnie będę się zaopatrywał w inne zestawy w tym GPM np. te w skali 1:300. Nie mogłem ich jakoś wcześniej znaleźć na tej jego stronie.
Macieju, części niby mało ale jest trochę drutologii i jak na niektóre spoglądam to muszę sięgać po lupę bo inaczej się nie da. Czekam na dostawę matowego lakieru akrylowego i biorę się za ratowanie kadłuba i zacznę montaż na pokładzie. Dziękuje za słowa uznania i wsparcia.
Relacja
Vallejo Matt Polyurethane Varnish uratował mi wymordowany kadłub.
Czekając na niego mocowałem kolejne druty na nadbudówce i doszedłem do wniosku, że nie ma co czekać trzeba ją przykleić do pokładu bo przy późniejszym montażu na pewno coś urwę.
Tam jeszcze ma być maszt z pomostem. Pomost na wysokości tej krótszej drabinki i od tego samotnego słupka będą do masztu barierki, może dlatego dali tę długą drabinkę. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w całości. Na razie tego nie analizowałem. Uczem się tylko sklejać
Pokrętła są super i według mnie te z blaszki na pewno nie wypadną lepiej.
Wiem coś o tym, bo w niszczycielach pokrętła są przy aparatach torpedowych i jak łatwo się domyślić od pewnego czasu trenuję ich wykonywanie. Tym bardziej doceniam to co osiągnąłeś tutaj i tą samą krętą ścieżką udać się zamierzam. bo wyrzutnie torped coraz bliżej
Fajnie wygląda Twoja kanonierka.
Pozdrawiam.