MM ORP Burza 1942
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: MM ORP Burza 1942
Piterski - zgadza się powoli białe plamy będą znikać i w końcu to coś przypomina ;)
- Sklejacz Maciej
- x 138
Obserwuję i podglądam...
.... ech, kiedy ja dojdę do takiego stanu zapełnienia pokładu
ale czuj się podglądanym.
Pozdrawiam.

ale czuj się podglądanym.

Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Witam.
Obserwuję budowę i fajnie wychodzi, nie wiem czy zauważyłeś ale dziobowa winda jest chyba za bardzo do przodu wszędzie jest między falochronem a nadbudówką dziobową , zweryfikuj to sobie. Zauważyłem to teraz przy klejeniu Burzy z JSC.
Obserwuję budowę i fajnie wychodzi, nie wiem czy zauważyłeś ale dziobowa winda jest chyba za bardzo do przodu wszędzie jest między falochronem a nadbudówką dziobową , zweryfikuj to sobie. Zauważyłem to teraz przy klejeniu Burzy z JSC.
Witajzablo1978 pisze: ndz mar 30 2025, 22:08 Witam.
myślałem o tym już wcześniej ale po oglądaniu zdjęć i rysunków doszedłem do ewentualnych 2 rozwiązań
1. usunąć falochron tzn przenieść go bliżej windy
2. drugi falochron przy windzie (tu załączę rysunek autora)
skłaniam się do 2 rozwiązania i w zasadzie na to jestem przygotowany już materiałowo.
Dzięki za sugestie;)
Pozdrawiam
Tomasz
Cześć Wszystkim
mała aktualizacja .. pomontowałem to co leżało już w pudełku. Doszedł radar na nadbudówce głównej wraz z nowym relingiem. Stanowisko działa 130 oraz platforma reflektora na śródokręciu a na rufie zrzutnie bomb. Powoli będę brał się za montaż masztu a następnie kominy...

Do następnego
pozdrawiam Tomasz
mała aktualizacja .. pomontowałem to co leżało już w pudełku. Doszedł radar na nadbudówce głównej wraz z nowym relingiem. Stanowisko działa 130 oraz platforma reflektora na śródokręciu a na rufie zrzutnie bomb. Powoli będę brał się za montaż masztu a następnie kominy...
Do następnego
pozdrawiam Tomasz
Cześć Wszystkim
prace w ogrodzie zabierają czas na modelowanie mimo tego nadal coś dłubię .Wyrzutnia torped- użyłem wydruku żywicznego z GPM. Od siebie dodałem kilka drutów i prętów z PVC w celu uplastycznienia elementu i zbliżenia się wyglądem do aparatu. Podesty z tektury, reling laserowy od Answer-a. Całość pomalowane podkładem Tamya.

Do następnego
Pozdrawiam Tomasz
prace w ogrodzie zabierają czas na modelowanie mimo tego nadal coś dłubię .Wyrzutnia torped- użyłem wydruku żywicznego z GPM. Od siebie dodałem kilka drutów i prętów z PVC w celu uplastycznienia elementu i zbliżenia się wyglądem do aparatu. Podesty z tektury, reling laserowy od Answer-a. Całość pomalowane podkładem Tamya.
Do następnego
Pozdrawiam Tomasz
- Sklejacz Maciej
- x 138
Witam.
Aparaty torpedowe bardzo zacne wyszły spod Twoich rąk.
Jest co pooglądać.
Pozdrawiam.
Aparaty torpedowe bardzo zacne wyszły spod Twoich rąk.

Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
Cześć
Grzegorzu, Macieju - bardzo dziękuję za pochwały ;)
Pozdrawiam
Tomasz
Grzegorzu, Macieju - bardzo dziękuję za pochwały ;)
Pozdrawiam
Tomasz