Holownik ODYS skala 1 : 75 projekt własny
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: Holownik ODYS skala 1 : 75 projekt własny
Dziękuje chętnie przejrzę Twoją relację z budowy.
W budowie: Halny;
Sławku, czy mógłbyś zmierzyć wysokość Halnego od stępki po czubek masztu. Muszę zamówić mu gablotę ale nie wiem na jaka wysokość tak była tylko trochę większa od model. Strasznie mi się kurzy i przydało by się coś już na zapas zamówić.
-
- x 274
Ja mam od stępki do końca anteny 31cm . W czasie jak lepie model nakrywam go przezroczystą torebką foliową . Gablotę robię na koniec wtedy można dokładnie zrobić pod wymiar
A najpierw można zrobić sobie nieprzezroczystą "gablotę" z kartonu pozostałego po jakichś meblach czy innych przedmiotach użytku domowego. Takich rzeczy się nie wyrzuca no ale trzeba mieć miejsce na ich przechowywanie, ja na szczęście mam i nieustannie strych zagracam 

Dzięki, za wymiary ja zamówię wcześniej bo tylko wysokości mi brakowało. Mam za mało miejsca i za małe mieszkanie i muszę pewne rzeczy robić wcześniej i docelowo.
-
- x 274
Witam
Tym razem "choinka" - było trochę zabawy ale udało się ."choinkę" wraz z kominem zamocowałem na stałe

Do następnego spotkania
Sławek
Tym razem "choinka" - było trochę zabawy ale udało się ."choinkę" wraz z kominem zamocowałem na stałe

Do następnego spotkania
Sławek