[R] CASA C 295 M; 1:33; budowa testowa
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Heinrich Kosmala
- x 164
Ostatnio zmieniony śr maja 09 2018, 10:39 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 2 razy.
- Heinrich Kosmala
- x 164
- Heinrich Kosmala
- x 164
Gondole podwozia wraz z podwoziem głównym, podwozie przednie. Moim zdaniem funkcjonalna i bardzo stabilna konstrukcja – ale trudna i „wymagająca” w budowie. Silniki też już przytwierdzone na stałe.
Linie nacięć na obrzeżach gondoli (do robienia wyobleń) znikną w wersji do druku, tzn. będą umieszczone poza siatką części. Lekkie negatywne ustawienie skrzydeł (powinno być +3°) wynikło z faktu, że w wycinance zostało zamienione oznaczenie dźwigarów kesonowych (L i P) i że tego nie zauważyłem – w ostatecznej wersji będzie już oczywiście ok.
Linie nacięć na obrzeżach gondoli (do robienia wyobleń) znikną w wersji do druku, tzn. będą umieszczone poza siatką części. Lekkie negatywne ustawienie skrzydeł (powinno być +3°) wynikło z faktu, że w wycinance zostało zamienione oznaczenie dźwigarów kesonowych (L i P) i że tego nie zauważyłem – w ostatecznej wersji będzie już oczywiście ok.
Ostatnio zmieniony śr maja 09 2018, 10:40 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 2 razy.
No i się nie pomyliłem... Niestety jest tak jak mi się wydawało, że będzie.laszlik pisze:Ha!
Poczekajmy na gondole podwozia i zespoly napedowe...
Gondole podwozia to jakiś koszmar. Wyglądają jak jakieś dziwaczne pływaki. To łódź latająca?
Heinrichu, pomijając beznadziejny projekt, czemu nie ponacinałeś boków tych gondol w miejscach zaznaczonych i nie wyobliłeś tego elementu? Takie testowanie to nie żadne testowanie tylo sklejanie na szybko z pominięciem istotnych czynności. Niestety.
Ujemny wznios skrzydeł... Pisałem Ci o tym, pamiętasz? Widzę teraz wyraźnie, że nie pomyliłem się ani trochę. Pomimo złego oznakowania L,P, nie rozumiem jak można pomylić dźwigary i doprowadzić do odwrotnego wzniosu. Ten model to dramat. Nic poza kształtem statecznika pionowego nie przypomina prawdziwego samolotu.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD